Crap portughez

Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 600 g
  • ulei - 60 ml
  • rosii proaspete/conserva - 600 g/300 g
  • ceapa - 80 g
  • vin alb - 40 ml
  • pasta de tomate - 40 g
  • patrunjel verde - 1/2 legatura
  • faina - 20 g
  • sare si piper macinat dupa gust
  • lamaie - 100 g

Mod de preparare

Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc; 400 g se taie cuburi si 200 g se taie jumatati. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie sferturi. Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu ulei si se frig. Ceapa se inabusa cu ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate cuburi, pasta de tomate, apa fiarta (750 ml) si sare. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si jumatatile de rosii. Se introduce la cuptor 15-20 de minute. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu lamaie si patrunjel verde deasupra.

Crapul portughez se serveste cald sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc