Crap portughez

Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 600 g
  • ulei - 60 ml
  • rosii proaspete/conserva - 600 g/300 g
  • ceapa - 80 g
  • vin alb - 40 ml
  • pasta de tomate - 40 g
  • patrunjel verde - 1/2 legatura
  • faina - 20 g
  • sare si piper macinat dupa gust
  • lamaie - 100 g

Mod de preparare

Pentru crap portughez pestele se curata, se spala, se portioneaza in 4 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc; 400 g se taie cuburi si 200 g se taie jumatati. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie sferturi. Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu ulei si se frig. Ceapa se inabusa cu ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, rosiile taiate cuburi, pasta de tomate, apa fiarta (750 ml) si sare. Se fierbe totul pana se obtine un sos care se strecoara peste bucatile de peste, adaugandu-se vin, piper si jumatatile de rosii. Se introduce la cuptor 15-20 de minute. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu lamaie si patrunjel verde deasupra.

Crapul portughez se serveste cald sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tarta cu legume
Bucataras.RO

Tarta cu legume

Din categoria  "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut...

Tarta cu legume
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola