File de peste cu spanac

File de peste cu spanac este o reteta simpla dar foarte gustoasa. Pentru preparea acestei retete de peste aveti nevoie de fileuri de cod, spanac, usturoi, rosii, ceapa si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 fileuri de cod sau salau
  • 500 gr spanac congelat
  • 10 catei usturoi
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • frunze de busuioc
  • delikat

Mod de preparare

Ceapa se caleste in doua linguri cu ulei. Dupa ce se inmoaie se adauga spanacul, se pune o ceasca de apa si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga cateii de usturoi, delikat si se lasa la foc mic. Intre timp se spala pestele, se sa cu sare, piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la fript intr-o tigaie, apoi se scoate pe un platou. Se decojesc rosiile, apoi se taie cubulete si se amesteca cu restul de usturoi pisat, o lingura de ulei de masline, sare si busuioc taiat. Se stinge focul sub piureul de spanac, apoi se puen cate o lingura pe fiecare file de peste. Se pune deasupra inca o bucata de peste, iar peste rosiile usturoiate.


Mancarea se serveste cu garnitura simpla de orez fiert.
Alte retete culinare:
Sarmale de post
Mancare de urzici
Mancare de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci