File de somon, cu crusta picanta, la cuptor cu cartofi natur si spanac

File de somon la cuptor, in crusta, servit alaturi de cartofi natur este o masa delicioasa si sanatoasa, o mancare cu peste senzationala.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor cu cartofi natur si spanac

Ingrediente

  • file de somon
  • zeama de lamaie
  • marar
  • busuioc (sau alta verdeata
  • in functie de gust)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa violeta
  • 1/2 ardei granulat de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri faina de pane

Mod de preparare

Se maruntesc/macina ceapa cu verdeturile prima data dupa care se adauga morcovul si ardeiul. Legumele macinate se pun intr-un castron larg, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si eventual chili. Eu nu am avut decat chili uscat. Nu uitati uleiul (2-3 linguri). Se aduga faina de pane si se amesteca bine. Pe o tava antiaderenta adaugam cu pensula ceva ulei, punem bucatile de file stropite cu zeama de lamaie. Daca materialul pentru crusta nu e destul de condimentat, condimentati somonul. Tapetati bucatile de file dupa care bagati tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 grade C . Lasati la rumenit, dupa cum va place.


Am servit cu file-ul de somon in crusta picanta cu spanac si cartofi fierti, stropiti cu unt + verdeturi, sare de mare si usturoi.

Reteta propusa de MAYA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc