File de somon cu varza de Bruxelles

• curatati pestele de solzi si scoateti-i oasele • incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
File de somon cu varza de Bruxelles

Ingrediente

  • somon file - 200 g
  • varza de Bruxelles congelata - 150 g
  • gelatina - 1 pliculet
  • suc de portocale - 100 ml
  • ulei de turte de masline - 1 lingura
  • morcov - 1 buc
  • usturoi - 1 catel
  • ardei rosu - 1 buc
  • ardei galben - 1 buc
  • ardei portocaliu - 1 buc
  • castravete - 2 buc
  • zeama de lamaie - 2 linguri
  • ulei de masline extravirgin - 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• curatati pestele de solzi si scoateti-i oasele
• incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de turte de masline
• asezonati pestele cu sare si piper si puneti-l cu pielea in jos si apasati pe el cu o spatula
• inchideti presa Breville Panini Maker
• taiati si tocati brunoise (cubulete mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); in cazul castravetelui va trebui sa-i scoateti si miezul (locul care contine cea mai mare cantitate de apa)
• amestecati legumele cu uleiul de masline extravirgin
• gelatina lasati-o la hidratat in sucul de portocale
• pregatiti-o apoi la bain-marie conform instructiunilor de pe pachet si adaugati-o la frigider pana se incheaga
• dupa ce pestele s-a rumenit pe ambele parti, adaugati cele 2 linguri de zeama de lamaie si mai lasati-l cu presa deschisa cca. 2 min
• somonul se serveste mediu
• puneti apa la incalzit cu sare si adaugati varza de Bruxelles in apa clocotita
• fierbeti pentru 7-8 minute pana se inmoaie si daca doriti sa-i mentineti culoarea, atunci scoateti-o intr-o farfurie cu gheata
• optional, puteti sa sotati varza de Bruxelles intr-o tigaie cu putin unt, un catel de usturoi si o crenguta de cimbru uscat.

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa