Mancare de lin

Pentru mancarea de lin se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. Se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg lin
  • 100 g unt topit
  • 1 lingura faina
  • 1 mana de ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de vin
  • 1 galbenus.

Mod de preparare

Pentru mancarea de lin se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. Se spala in mai multe ape si se tin un ceas cu sare. Se usuca, se dau prin faina si se prajesc putin in unt infierbantat. Se inabusa separat in unt cateva ciuperci si ceapa taiata felii. Se amesteca pentru ca sa nu se arda. Se pun in cratita cu peste, se adauga sare, piper, vinul amestecat cu apa. Se da la cuptor sa fiarba pana cand pestele este gata. Se bate sosul cu un galbenus.


Mancarea de lin se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori