Medalion de somon cu sparanghel, o mancare extrem de gustoasa, gatita usor.
Medalion de somon cu sparanghel, o mancare extrem de gustoasa, gatita in sousvide.
Iata cum se prepara:
• asezonati somonul cu sare si piper, felii de lamaie si asezati-l intr-un vas termorezistent. Se pune in cuptor, la 180 grade C, timp de 15-20 minute, in functie de cat de gros este file-ul.
Se poate pregati si pe grill.
• curatati sparanghelul putin (1 data pe fiecare parte, pana dati de fibra, lasandu-i varful intact), taiati-i terminatia mai lemnoasa si adaugati-l in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute
• scoateti-l apoi in gheata ca sa isi pastreze culoarea si textura.
• optional, il puteti sota in unt cu putin ulei si un catel de usturoi pentru 2 minute in tigaie
• radeti cascaval deasupra si luati sparanghelul din tigaie in momentul in care acesta s-a topit
• scoateti somonul din cuptor si lasati-l la odihnit cca. 5-10 minute.
• optional, il puteti breza 30 de secunde pe fiecare parte, pentru un aspect brun auriu.
• somonul se serveste medium. Se poate stropi cu putin ulei aromatizat.
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Chiftele de ton cu sos de iaurtIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii