Orez cu somon si spanac

Se fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez sunt mari; cam 300-350 gr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spanac
  • orez 300-350g
  • somon 200g
  • supa de legume (din cub Knor)
  • unt
  • smantana (optional)

Mod de preparare

Se fierbe spanacul, se stoarce de apa si se taie la mixer ( eu pun o mana de spanac pentru 2 persoane, insa portiile de orez sunt mari; cam 300-350 gr de orez).

Se taie somonul afumat bucatele ( 200 g)

Intr-o cratita inalta se pune putin unt, spanacul si se sareaza putin. Se adauga orezul si se lasa putin sa prinda gust impreuna.

Intre timp se face un pic de supa ( eu fac dintr-un cub de Dado Star sau Knor cum era acasa).

Adaug un polonic de supa peste orez si spanac si amestec pana ce se evapora supa. Se adauga incet incet cate un polonic de supa si tot asa pana ce orezul e fiert pe jumatate.

La jumatatea timpului se adauga somonul taiat bucatele si supa ramasa, incet incet pana la final cand orezul e gata.

Pentru cine vrea, la final, dupa ce se da deoparte cratita, se poate adauga putina smantana.
Pofta buna!

Reteta Orez cu somon si spanac a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon,

Somon cu praz si varza chinezeasca,

Tartine cu crema de somon fumé

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc