Pastrav cu usturoi

Se spala bine pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se asaza pe o farfurie termorezistenta, cu marginile putin ridicate. Se pun 2

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Pastrav cu usturoi

Ingrediente

  • 2 pastravi intregi
  • circa 350 g fiecare
  • curatati de maruntaie si de solzi
  • 2-3 cm bucata de ghimbir
  • decojita si feliata
  • 2 linguri de sos de fasole neagra
  • 1/2 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de vin de orez (sau vin alb
  • demi-sec si aromat)
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 4-6 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 4 cepe verzi
  • taiate bucatele de 2 cm
  • pe diagonala
  • 4 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de sos de soia dark

Mod de preparare

Se spala bine pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se asaza pe o farfurie termorezistenta, cu marginile putin ridicate. Se pun 2 felii de ghimbir in cavitatea sa.

Se amesteca, intr-un castronel, sosul de fasole neagra cu zahar, suc de lamaie si vin de orez. Se unge pestele cu mixtura obtinuta, in interior si pe exterior.

Se gateste pestele in aburi, intr-un wok, timp de 6-8 minute, pana ce pestele este facut.

Se incinge uleiul intr-o craticioara, la foc iute, pana ce incepe sa fumege. Se presara pestele cu ceapa verde. Se toarna uleiul peste el. Uleiul fierbinte va gati partial ceapa verde, ridicandu-i aroma si gustul.

Se stropeste pestele cu sos de soia.


Inainte de a il servi, se ia cu o lingura putin sos si stropeste pestele in interior. Se serveste imediat. Alte retete de mancaruri cu peste recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Desert placinta pufoasa cu mere de post
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola