Pastrav cu verdeata

Pastravii se spala, se presara cu sare si se stropesc cu suc de lamaie. Se lasa sa stea 10 minute. Verdeturile se impart in 4 legaturi si se pun in in

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pastrav cu verdeata

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • sare
  • suc de lamaie
  • 2 legaturi de verdeturi amestecate
  • de sezon
  • 100 g unt
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 varf de cutit de zahar
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pastravii se spala, se presara cu sare si se stropesc cu suc de lamaie. Se lasa sa stea 10 minute. Verdeturile se impart in 4 legaturi si se pun in interiorul pastravilor. Se preincalzeste gratarul. Se taie 4 bucati de folie de aluminiu si se ung cu unt. Se aseaza pastravii in folie si se impacheteaza. Se frig la gratar, cam 6 minute pe fiecare parte. Folia se desface cu grija si sucul se scurge intr-un vas, ce se pune pe gratar. Se adauga vinul, untul, zaharul, sarea, piperul.


Sosul se serveste separat, alaturi de pastravi. Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-culinare-cireasa.blogspot.com

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci