Pastrav la cuptor, reteta video

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri.

Portii
7
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pastrav somonat cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap
  • 3 crengute de rozmarin
  • 3 crengute de cimbru
  • 3 frunze de salvie
  • 7 frunze de busuioc
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • cateva frunze de oregano
  • putin coriandru
  • putin tarhon
  • cca 100 ml de ulei de masline
  • 1 lamaie taiata rondele
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 100 ml de vin alb demisec
  • sare grunjoasa si piper dupa gust
  • Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:
  • 15 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 praz
  • 20 de ml de ulei de masline
  • 3 ardei kapia
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.


Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.


Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 


Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Intoarce legumele si scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.


Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa