Mancaruri cu peste

VIDEOReteta Pastrav la cuptor, video

portii reteta 7 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 55m 
admin postat de
Postat pe: 14-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri.

ingrediente

7 portii

   1 pastrav somonat cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap
   3 crengute de rozmarin
   3 crengute de cimbru
   3 frunze de salvie
   7 frunze de busuioc
   1/2 legatura de marar
   1/2 legatura de patrunjel
   cateva frunze de oregano
   putin coriandru
   putin tarhon
   cca 100 ml de ulei de masline
   1 lamaie taiata rondele
   1 legatura de usturoi verde
   cca 100 ml de vin alb demisec
   sare grunjoasa si piper dupa gust
Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:
   15 rosii cherry
   4 catei de usturoi
   4 frunze de busuioc proaspat
   1 praz
   20 de ml de ulei de masline
   3 ardei kapia
   1 varf de cutit de zahar
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.


Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.


Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 


Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Intoarce legumele si scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.


Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

Incearca si Marinata de crap
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor, reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
reteta cu pastrav
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.