Mancaruri cu peste

Reteta Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
SimonaP postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Plachie de peste"
 
Pestele cu stafide, samburi de pin si pachetele cu legume este un fel de mancare complet si delicios, care acopera toate nevoile nutritionale.

ingrediente

   * 500g peste (novac
   pastrav)
   * 1 lingura stafide
   * 1 lingura samburi de pin
   * 1 ceapa alba
   * 1 ceapa rosie
   * 3 catei usturoi
   * 100 ml suc de rosii
   * 1 ardei iute
   * cateva fire patrunjel
   * ghimbir proaspat
   * busuioc
   * sare
   piper
Pentru pachetelele cu legume avem nevoie de :
   * foi de orez
   * 1 ardei galben
   * 1 ardei rosu
   * 1 dovlecel
   * 2 morcovi
   * busuioc
   * sos de soia

mod de preparare

Preparare peste:
Pestele curatat si spalat se taie bucati de diferite marimi si se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir ras, busuioc.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste usor,apoi il scoatem pe un servet .
In alta tigaie incinsa cu putin ulei calim stafidele si samburii de pin impreuna cu ceapa taiata felii.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si usturoiul zdrobit ,fierbem cateva secunde,apoi punem bucatile de peste.
Presuram patrunjel tocat,sare,piper si ardeiul iute tocat.
Stingem focul si lasam catvea minute acoperind tigaia ca sa se intrepatrunda toate aromele.

Pachetelele de legume se pregatesc astfel:
Legumele curatate si spalate se taie fasii subtiri avand aceeasi marime.
Foile de orez se inmoaie pentru cateva secunde in apa,apoi se transfera pe un prosop umed si se mai lasa cateva secunde.
Intindem foaia de orez pe masa de lucru ,asezam pe mijloc cateva legume presuram busuioc ,sos de soia si impachetam intai marginile ,apoi rulam usor peste legume toata foaia de orez.
Procedam identic cu fiecare foaie de orez pana cand terminam toate legumele.
Pachetelele obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru 20 minute,dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta.
Cand sunt gata se lasa sa seraceasca si se taie in doua

Pofta buna!


Servim pestele cu stafide si samburi de pin alaturi de pachetelele cu legume.

Incearca si Stiuca umpluta
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.