Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume

Pestele cu stafide, samburi de pin si pachetele cu legume este un fel de mancare complet si delicios, care acopera toate nevoile nutritionale.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Peste cu stafide ,samburi de pin si pachetele cu legume

Ingrediente

  • * 500g peste (novac
  • pastrav)
  • * 1 lingura stafide
  • * 1 lingura samburi de pin
  • * 1 ceapa alba
  • * 1 ceapa rosie
  • * 3 catei usturoi
  • * 100 ml suc de rosii
  • * 1 ardei iute
  • * cateva fire patrunjel
  • * ghimbir proaspat
  • * busuioc
  • * sare
  • piper
  • Pentru pachetelele cu legume avem nevoie de :
  • * foi de orez
  • * 1 ardei galben
  • * 1 ardei rosu
  • * 1 dovlecel
  • * 2 morcovi
  • * busuioc
  • * sos de soia

Mod de preparare

Preparare peste:
Pestele curatat si spalat se taie bucati de diferite marimi si se condimenteaza cu sare, piper, ghimbir ras, busuioc.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si prajim pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste usor,apoi il scoatem pe un servet .
In alta tigaie incinsa cu putin ulei calim stafidele si samburii de pin impreuna cu ceapa taiata felii.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam sucul de rosii si usturoiul zdrobit ,fierbem cateva secunde,apoi punem bucatile de peste.
Presuram patrunjel tocat,sare,piper si ardeiul iute tocat.
Stingem focul si lasam catvea minute acoperind tigaia ca sa se intrepatrunda toate aromele.

Pachetelele de legume se pregatesc astfel:
Legumele curatate si spalate se taie fasii subtiri avand aceeasi marime.
Foile de orez se inmoaie pentru cateva secunde in apa,apoi se transfera pe un prosop umed si se mai lasa cateva secunde.
Intindem foaia de orez pe masa de lucru ,asezam pe mijloc cateva legume presuram busuioc ,sos de soia si impachetam intai marginile ,apoi rulam usor peste legume toata foaia de orez.
Procedam identic cu fiecare foaie de orez pana cand terminam toate legumele.
Pachetelele obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu putin ulei de masline si se dau la cuptor pentru 20 minute,dupa 10 minute se intorc pe partea cealalta.
Cand sunt gata se lasa sa seraceasca si se taie in doua

Pofta buna!


Servim pestele cu stafide si samburi de pin alaturi de pachetelele cu legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Bucataras.RO

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Este un preparat gustos si satios! 

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise