Mancaruri cu peste

Reteta Peste prajit in sos de otet

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Peste la pachet"
 
Pestele prajit in sos de otet de vin rosu este un deliciu grecesc, foarte delicat si gustos. Un pranz sau o cina perfecta pentru iubitorii de peste

ingrediente

   Ulei de masline pentru prajit
   500 g peste (macrou
   biban de mare sau platica de mare)
   Faina
   2 cepe medii tocate
   Un praf de chili
   3 – 4 catei de usturoi tocati
   1 lingurita rozmarin uscat
   2 foi de dafin
   100 ml vin rosu
   100 ml otet de vin rosu
   Sare

mod de preparare

Incingeti pe o tigaie uleiul de masline pentru prajit, la foc mare. Tavaliti pestele curatat si portionat prin faina, scuturati pentru a inlatura excesul si prajiti pestele pe ambele parti, pana se rumeneste. Scoateti pestele din tigaie si puneti-l pe servetele de bucatarie.




Strecurati uleiul in care s-a prajit pestele printr-o strecuratoare mica, stergeti tigaia cu un servetel de hartie si puneti uleiul strecurat inapoi in tigaie. Incalziti la foc mediu si caliti ceapa timp de 3 minute.




Adaugati praful de chili si usturoiul, apoi pestele, rozmarinul si foile de dafin. Puneti vinul si otetul si fierbeti timp de 5 minute. Asezonati cu sare.


Serviti pestele cu sos, cald sau rece.

Incearca si Pastrav curcubeu
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit in sos de otet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.