Peste prajit in sos de otet

Pestele prajit in sos de otet de vin rosu este un deliciu grecesc, foarte delicat si gustos. Un pranz sau o cina perfecta pentru iubitorii de peste

Complexitate
redusa
Peste prajit in sos de otet

Ingrediente

  • Ulei de masline pentru prajit
  • 500 g peste (macrou
  • biban de mare sau platica de mare)
  • Faina
  • 2 cepe medii tocate
  • Un praf de chili
  • 3 – 4 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml otet de vin rosu
  • Sare

Mod de preparare

Incingeti pe o tigaie uleiul de masline pentru prajit, la foc mare. Tavaliti pestele curatat si portionat prin faina, scuturati pentru a inlatura excesul si prajiti pestele pe ambele parti, pana se rumeneste. Scoateti pestele din tigaie si puneti-l pe servetele de bucatarie.

Strecurati uleiul in care s-a prajit pestele printr-o strecuratoare mica, stergeti tigaia cu un servetel de hartie si puneti uleiul strecurat inapoi in tigaie. Incalziti la foc mediu si caliti ceapa timp de 3 minute.

Adaugati praful de chili si usturoiul, apoi pestele, rozmarinul si foile de dafin. Puneti vinul si otetul si fierbeti timp de 5 minute. Asezonati cu sare.


Serviti pestele cu sos, cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise