Mancaruri cu peste

Reteta Plachie de crap

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 55m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 15-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Plachie de peste"
 
Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

ingrediente

6 portii

   1,300 kg trunchi de crap
   3 cepe mari
   o cutie rosii in bulion cubulete (400g)
   3 catei de usturoi
   un ardei gras rosu
   200 ml vin alb
   5 linguri ulei
   sare
   piper
   o frunza de dafin
   patrunjel verde
   ulei pentru prajit pestele

mod de preparare

Pestele curatat, spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.

Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.

Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii.

Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.

Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.

Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava. La sfarsit adaugam patrunjel tocat.

Incearca si Marinata de crap
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.