Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa
Plachie de crap

Ingrediente

  • 1,300 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari
  • o cutie rosii in bulion cubulete (400g)
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • 200 ml vin alb
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • ulei pentru prajit pestele

Mod de preparare

Pestele curatat, spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.

Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.

Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii.

Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper.

Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.

Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava. La sfarsit adaugam patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc