Mancaruri cu peste

Reteta Plachie de crap cu ceapa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisor

ingrediente

   1
   5 kg crap
   7-8 cepe
   250 ml ulei
   4 rosii
   1 paharel cu vin
   1 legatura patrunjel verde
   1/2 lingurita pulbere rosmarin sau cimbru
   1 lingurita sare

mod de preparare

Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisori, se pune intr-o cratita cu ½ cescuta cu apa si putina sare, ca sa se inabuse pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga rosiile taiate marunt, sau o lingurita boia de ardei, sa-i dea culoare. Totodata se adauga si patrunjel tocat marunt, se amesteca bine, dupa care se adauga vinul. Se pune amestecul intr-o tava emailata, in care s-a pus uleiul, se asaza deasupra pestele, indesindu-l bine in amestecul de ceapa.Se da la cuptor la foc domol, udindu-l din cind in cind cu zeama luata din tava. Cind pestele s-a rumenit auriu si ceapa este suficient de scazuta se asaza plachia pe o farfurie ovala, iar deasupra se pune pestele in forma lui naturala.
Se serveste atit calda, cit si rece, cu piine sau cu mamaliguta
Incearca si Salau simplu in aspic
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap cu ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite