Macroul este un peste destul de gras si, de aceea, este oarecum si dificil de preparat. Reteta de plachie de macrou este insa o reteta accesibila si usor de facut iar pestele va fi delicios si se va topi in gura.
Curatam si spalam pestele, il stergem cu prosopul.
Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper.
Acoperim si dam la rece 30 minute.
Trecem bucatile de peste prin faina si le prajim pe ambelele parti in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Ceapa curatata o tocam si o calim in putin ulei, adaugam ardeii tocati, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam pasta de tomate, vinul, apa, rosiile tocate si condimente dupa gust.
Lasam sa fiarba cca 10 minute.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei adaugam bucatile de peste, deasupra turnam sosul si dam la cuptor cca 30-40 minute.
Putem sa adaugam la plachia de macrou si sos iutel din camara de Bunatati din natura.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii