Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)

Plachiea dobrogeana este o mancare cu peste delicioasa, ce poate fi facuta din crap sau orice alt peste. Plachia este usor de facut si este delicioasa, reteta perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)

Ingrediente

  • 1
  • 4 kg Crap (sau alt peste) fara cap
  • 3 cepe
  • 100ml ulei Arpis
  • 100ml pasta de tomate
  • 2g boia de ardei
  • 100ml vin alb
  • 3g usturoi
  • 2g piper macinat
  • 4 foi de dafin
  • 500g rosii proaspete
  • 50g patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi.

Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi. Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 l si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 min, la temperatura moderata.

Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust.

 

Reteta “Plachie dobrogeana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.


Plachia dobrogeana de crap sau alt peste se serveste cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciorba taraneasca de purcel
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de purcel

 La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...

Ciorba taraneasca de purcel
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise