Mancaruri cu peste

Reteta Sardine cu oregano

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
geta_bocse postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Taie capul sardinelor incepand cu partea din spate, in asa fel incat sa scoti si maruntaiele. Spala-le si curata-le bine. Deschide-le ca pe o carte,

ingrediente

   400-450 g sardine mai mari
   3 rosii medii
   100 ml ulei de masline
   2 linguri coaja rasa de lamaie
   1 lingura oregano
   2 linguri patrunjel tocat marunt
   2 ½ linguri suc de lamaie
   2 catei de usturoi pisat

mod de preparare

Taie capul sardinelor incepand cu partea din spate, in asa fel incat sa scoti si maruntaiele. Spala-le si curata-le bine. Deschide-le ca pe o carte, scoate-le coloana vertebrala, taie-le coada cu o foarfeca si curata-le pieptul de eventuale oase. Pregateste o tava mare in care sa incapa deschise, asezate una langa cealalta sau foloseste doua tavi. Aseaza peste pestii deschisi, cu partea gri in sus, cate doua felii de rosii. Amesteca uleiul cu sucul de lamaie, adauga coaja rasa de lamaie, usturoiul si toarna totul peste pesti. Presara patrunjel, oregano si prajeste-i in cuptor, la foc iute, in jur de 8-10 minute.



Serveste sardinele proaspete si calde.





Alte retete recomandate:


Musaca de vinete


Conserve pentru iarna
Incearca si Peste marinat cu legume asortate
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu oregano" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.