Mancaruri cu peste

Reteta Scrumbii de Dunare la gratar

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu ulei. Se pune apoifieca

ingrediente

   1 kg scrumbii
   1 jumatate pahar ulei
   2 lamai
   piper
   1 legatura marar sau patrunjel verde
   1 foaie de dafin

mod de preparare

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu ulei. Se pune apoifiecare bucata de peste pe un gratar dublu, fierbinte si se asaza pe jar. Se prajesc bucatile pe ambele parti intorcand gratarul. Dupa ce s-au prajit, se scot din hartia pergament si se asaza pe un platou. Se indeparteaza capul si coada, dupa ce s-au racit, se taie apoi de-a lungul spinarii in doua, se scot oasele si se aranjeaza jumatatile de scrumbie pe o farfurie mare. Se prepara intre timp un sos din ulei amestecat cu zeama de lamaie si piper si se toarna peste peste. Se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Se serveste fierbinte.





Alte retete culinare:





Cartofi la cuptor


Ardei umpluti


Placinta cu dovleac
Incearca si Hake la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbii de Dunare la gratar" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.