Somon cu praz si varza chinezeasca

Prazul se curata, spala si se taie. Varza chinezeasca se curata de foile exterioare, se spala si se taie fasii relativ subtiri. Fileurile de somon se

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Somon cu praz si varza chinezeasca

Ingrediente

  • 500 g somon
  • 2-3 fire praz
  • un sfert de varza chinezeasca (zisa si varza de Napa)
  • Sos din: 250 ml frisca nebatuta
  • neindulcita (eu am pus cam 100 ml frisca si restul lapte)
  • 2 lg otet
  • 1 lg mustar Dijon
  • 5 lg ketchup de calitate buna
  • 1-2 lg curry (praf)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prazul se curata, spala si se taie.

Varza chinezeasca se curata de foile exterioare, se spala si se taie fasii relativ subtiri.

Fileurile de somon se usuca cu prosop de bucatarie, se taie cubulete mai mici si se dau cu sare si piper.

Se pune apa cu sare la fiert si cand fierbe se pune prazul si varza la fiert pt 3 minute. Se pun apoi la scurs (trebuie sa fie foarte bine scurse de apa).

Se prepara apoi sosul prin amestecarea ingredientelor.

Intr-o tava se pune prazul si varza, somonul deasupra si se toarna sosul.

Se lasa la cuptorul incins la 225 gr C aprox 20-25 min pana va place culoarea de deasupra.
Se mananca cu paine proaspata si vin alb.

Pofta buna!

Reteta Somon cu praz si varza chinezeasca a fost propusa de Alka pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon cu lamiie,

Salata de somon si cartofi aburiti,

Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci