Somon cu sos verde

Somon cu sos verde este un pranz aromat si delicat, ideal pentru iubitorii de peste.

Complexitate
redusa
Somon cu sos verde

Ingrediente

  • 200g ardei verzi
  • 1 ceapa mica
  • 4 felii  de somon (aprox. 1kg in total)
  • 4 catei de usturoi
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 200ml vin alb sec
  • 200ml supa de peste
  • 4 linguri patrunjel proaspat
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Granitura:
  • Buchetele de broccoli
  • Rosii

Mod de preparare

Somon cu sos verde este un pranz aromat si delicat, ideal pentru iubitorii de peste.

Tocati ceapa marunt, curatati ardeii de seminte, tocati marunt patrunjelul si curatati usturoiul.

Asezati feliile de somon intr-un vas de yena, adaugati zeama de lamaie peste ele si asezonati cu sare. Puneti somonul deoparte, la marinat, pentru 10 minute.

Puneti 2-3 linguri de ulei de malsine intr-o tigaie si incalziti-le la foc mic. Caliti ardeii si ceapa amestecand des, pana se inmoaie. Adaugati vinul si supa de peste. Reduceti flacara si adaugati patrunjelul tocat. Dati continutul tigaii la blender vertical.

Intr-o tigaie medie, incalziti 2 linguri ulei de masline la foc mediu. Rumenti cateii de usturoi in ulei si scoateti-i pe o farfurie. Prajiti feliile de somon pe ambele parti, in acelasi ulei in care ati rumenit usturoiul.


Se va servi cald, garnisit cu buchete de broccoli, rosii cubulete si marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori