Stiuca umpluta

Aflat in Delta, am apreciat mult cateva dintre retetele cu peste si provocarile de acolo. Asa ca am ales sa fac o stiuca cu legume la cuptor, aproape ca si in Delta Dunarii

Portii
3
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Stiuca umpluta

Ingrediente

  • o stiuca de 1,5- 2 kg
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 rosii
  • 1 cana suc de suc de rosii
  • Sare
  • piper
  • Boabe de coriandru macinate
  • Rozmarin
  • un ardei gras galben sau rosu

Mod de preparare

Stiuca curatata de solzi si spalata in prealabil, se cresteaza din doi in doi cm, si se unge cu sare, piper, boabe de coriandru macinate... Se lasa la frigider in timp ce se pregateste intr-o tava de cuptor, patul de legume. Se unge tava cu ulei de masline si se adauga: morcovii taiati rondele, ceapa pestisori, rosiile maruntite, ardeiul gras fasii si usturoiul zdrobit usor cu muchia cutitului. Se condimenteaza, se adauga o cana cu apa si se asaza stiuca peste legume. Se acopera cu o folie de aluminiu. Se da in cuptorul incins timp de 30 minute. Dupa 30 minute, se indeparteaza folia, se adauga sucul de rosii si se mai lasa 15-20 minute pentru a se rumeni frumos stiuca. Se poate servi cu mamaliguta, paine, sau ..fara, dupa caz...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori