Zacusca de peste cu castraveti

Pentru zacusca de peste se curata pestele, se spala si se taie felii. Se da sare. Se usuca intr-o carpa, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg peste
  • 100 g ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 castravete mic in otet
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 500 g rosii
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • sare.

Mod de preparare

Pentru zacusca de peste se curata pestele, se spala si se taie felii. Se da sare. Se usuca intr-o carpa, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins. Separat se fierb cu putina apa un castravete murat in otet, un morcov si un patrunjel, toate taiate felii. Intre timp se fierb rosiile si se trec prin sita; se amesteca cu zarzavatul si cu castravetele fiert, se adauga putina ceapa prajita si se potriveste de sare. Dupa cateva clocote, se adauga pestele prajit, frunza de dafin si boabele de piper. Se da la o parte, se serveste rece.
Zacusca de peste se poate pastra mai multa vreme. In acest caz, pestele nu se da prin faina inainte de a fi prajit. Zacusca racorita se asaza in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe o  jumatate de ora intr-un vas cu apa.


Zacusca de peste se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci