Galuste cu varza

Cartofii spalati se dau pe razatoare, si adaugand galbenusurile de oua, sare si putina apa, se face un aluat de galuste dens. In apa clocotita, cu sar

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 400 g faina
  • 500 g varza murata
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • Chimen macinat
  • Sare

Mod de preparare

Cartofii spalati se dau pe razatoare, si adaugand galbenusurile de oua, sare si putina apa, se face un aluat de galuste dens. In apa clocotita, cu sare, se rup galustele. Dupa fierbere se strecoara apa. Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei incins; cand e deja sticlata, se adauga varza murata. Se aromatizeaza cu chimen macinat si se caleste pana cand varza se inmoaie. Jumatate din galuste se asaza pe fundul unei tavi unse cu ulei, peste el se pune varza, iar apoi urmeaza inca un start de galuste. Se adauga smantana si se baga la cuptor pana cand incepe sa capete o culoare maronie-rosiatica.
Alte reteteculinare recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci