Sarmale

din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g cubulete de soia
  • 100 ml ulei
  • 2 kg varza murata
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 1 catel usturoi
  • 1 varf de lingurita piper macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri faina de secara
  • Suc de rosii
  • Smantana

Mod de preparare

din cubuletele de soia se prepara o pasta. Se clateste bine varza, dupa care se asaza intr-o oala emailata si se acopera cu apa. Daca pregatim sarmale traditionale: se clatesc 16 frunze de varza murata si se asaza peste varza taiata marunt. Insa, inainte, se curata de ‘vene’, pentru a putea forma mai usor umpluturile. Se fierb timp de o ora, acoperite. In acest timp, pregatiti o portie de pasta de soia cu ciuperci. Dupa tocarea cubuletelor de soia prajite anterior, se maruntesc ciupercile, iar apoi se prajesc in 50 ml ulei. Se taie marunt ceapa, si amestecata cu ciupercile prajite, se caleste pana devine sticlata, iar apoi se amesteca cu pasta de soia. Intre timp, se spala orezul si se fierbe intr-un litru de apa, aproximativ 10 minute, pana cand devine comestibil. Trebuie sa avem grija sa nu devina prea moale, dar sa nu fie nici prea tare. Dupa fierbere se strecoara apa si se amesteca si orezul cu pasta. La final, se bat ouale si se toarna peste amestecul obtinut. Se presara usturoiul dat prin razatoare, sarea, piperul, precum si cele 2 linguri de faina de secara si se amesteca bine.

Cand varza incepe sa se inmoaie, scoatem din oala aproximativ jumatate din frunze, iar cu mainile umede incepem sa formam din pasta de soia 16 galuste care se asaza apoi pe varza ramasa. Cu varza scoasa se acopera acum galustele si se mai lasa la fiert aproximativ 20-25 de minute, pana devin moi. Se scot galustele. Facem un rantas din faina, ulei si boia, la care se adauga apa pana cand devine cremoasa. Daca suntem gata, turnam rantasul peste varza, adaugand si o lingura de suc de rosii, dupa care se lasa la fiert inca 5 minute. La final, punem si galustele inapoi in oala, se amesteca usor cu varza si se fierbe cateva minute.
O reteta traditioanala si foarte buna!

Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Dovlecei umpluti cu de toate
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...

Dovlecei umpluti cu de toate
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise