Escalop de porc in sos de mustar

Este o mancare grozav de buna si se serveste cu cartofi piure sau se pot servi cu paste fainoase. Intr-o zi friguroasa de iarna, aceasta mancare iti incalzeste sufletul si iti incanta papilele gustative.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Escalop de porc in sos de mustar

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • condimente pentru porc
  • faina
  • 2 buc ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lgt boia de ardei dulce
  • 2 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 1 lgt mustar
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare

Se taie bucata de carne in felii subtiri. Se bat bine cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat si condimente pentru porc. Se trec apoi bucatile de carne prin faina pe ambele parti si se pun deoparte.

Intr-o cratita de inox cu fundul dublu se pune uleiul la incins. Se asaza bucatile de carne in ulei si se lasa sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Se scot pe servetele de hartie.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in cratita in care s-au rumenit bucatile de carne. Se lasa la calit pana se rumeneste usor. Se asaza peste ceapa bucatile de carne si se toarna apoi apa fierbinte cat sa treaca peste carne. Se adauga si o lgt de boia de ardei dulce. Se lasa la fiert la foc mic. Daca mai este nevoie, se completeaza cu apa fierbinte. Se sareaza dupa gust.

Intr-un bol se pun cele 2 lg de faina si se dizolva cu putina apa. Se adauga smantana si mustarul si se omogenizeaza bine.

Cand este gata carnea, se toarna amestecul cu smantana si mustar in cratita, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se condimenteaza dupa gust daca mai este cazul, apoi se stinge focul.

Se serveste cu cartofi piure asezonata cu frunze de patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Chec aperitiv  cu spanac si sofran
Bucataras.RO

Chec aperitiv cu spanac si sofran

Imi plac checurile aperitiv pe care le prepari repede cu ce ai la indemana .Am testat bineinteles condimentul favorit al...

Chec aperitiv cu spanac si sofran
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!