Pentru macrisul cu ou si smantana se curata si se spala macrisul la fel ca urzicile. Se scurge si, daca este tanar, se inabusa intr-o cratita cu unt.
Pentru macrisul cu ou si smantana se curata si se spala macrisul la fel ca urzicile. Se scurge si, daca este tanar, se inabusa intr-o cratita cu unt. Daca este mai batrin, se opareste intai in apa clocotita cu sare, se scurge pe o sita si se pune apoi intr-o cratita cu unt. Se tine pe foc circa o jumatate de ora, se potriveste de sare. Cand este gata se da la o parte, se adauga putin unt proaspat. Se tine la cald. Se bat intr-un castron smantana cu galbenusurile, se amesteca cu macrisul, se infierbanta impreuna fara sa fiarba.
Macrisul cu ou si smantana se serveste cu oua rascoapte taiate in sferturi.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcRetete de suflet De obicei imi plac dulciurile acrisoare, insa gustul intens de ciocolata este ceva special pe care nimeni...
Desert inghetata de ciocolata cu romSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii