Pere cu gorgonzola si vin

Ce preparat culinar poate fi mai rafinat decat perele cu gorgonzola si vin? Consistenta cremoasa si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate.

Complexitate
redusa
Pere cu gorgonzola si vin

Ingrediente

  • 4 pere coapte
  • 50g gorgonzola dolce IGOR
  • 2 linguri mascarpone
  • O lingurita de miere
  • 5 ligurite de zahar
  • 0.5l vin
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Scortisoara
  • Cuisoare

Mod de preparare

Fierbeti intr-o cratita vinul, zaharul, coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoarele. Adaugati perele intregi, curatate de coaja. Cand perele se inmoaie, luati-le din cratita, indepartati cu grija cotoarele. Lasati vinul pe foc pana cand obtineti un sos gros.

Amestecati gorgonzola, mascarpone si mierea intr-un vas si umpleti perele cu acest amestec.

Serviti impreuna cu sosul de vin.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc