Mancaruri fara carne

Reteta Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.

ingrediente

   Ingrediente: (pentru 4 porţii)
Garnitura:
   250 bacon afumat
   fiert
   10 g unt
Pentru crema:
   300 ml smantana pentru gatit
   4 oua
   150 g Emmentaler Delaco ras
   Sare
   piper
   nucsoara proaspat rasa
   1 lingura verdeturi tocate (patrunjel
   cimbru)
In plus:
   1 formă de Quiche cu diametrul de 26 cm
   Hartie de copt si pastai

mod de preparare

Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.




Pentru aluat, se cerne faina pe masa de lucru. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura in mijloc, in care se pun untul, galbenusul, sarea si apa cu gheata, amesetecand bine. Cu mainile framantam incet si constant pana ce compozitia devine un aluat neted. Din acest aluat se formeaza o bila, pe care o infasuram in folie si o punem la frigider jumatate de ora.




Dupa cele 30 de minute, rulam aluatul mai mare decat forma de quiche, il punem intr-o forma neunsa, apasam marginea, taiem surplusul de aluat si inteapam de mai multe ori cu furculita.




Pentru ca blatul sa isi pastreze forma, aseazam intr-o tava o hartie de copt, peste care presaram pastai uniform si-l lasam la copt 15min, in cuptorul incins la 200°C.




Intre timp, taiem baconul in cubulete de 4mm si-l prajim in 10 g de unt topit. Separat, amestecam bine smantana, ouale, cascavalul, condimentele si verdeturile.




Cand s-a copt, scoatem aluatul din cuptor, indepartam foaia de copt si pastaile, presaram baconul si adaugam compozitia de smantana, oua si cascaval




Quiche-ul Lorraine se coace in cuptorul incins la 175 °C, timp de 35 - 40 minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate si se serveste celor dragi.




Pofta buna!


Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco se serveste cald.

Incearca si Pasta falsa de creier
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.