Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.
Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.
Pentru aluat, se cerne faina pe masa de lucru. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura in mijloc, in care se pun untul, galbenusul, sarea si apa cu gheata, amesetecand bine. Cu mainile framantam incet si constant pana ce compozitia devine un aluat neted. Din acest aluat se formeaza o bila, pe care o infasuram in folie si o punem la frigider jumatate de ora.
Dupa cele 30 de minute, rulam aluatul mai mare decat forma de quiche, il punem intr-o forma neunsa, apasam marginea, taiem surplusul de aluat si inteapam de mai multe ori cu furculita.
Pentru ca blatul sa isi pastreze forma, aseazam intr-o tava o hartie de copt, peste care presaram pastai uniform si-l lasam la copt 15min, in cuptorul incins la 200°C.
Intre timp, taiem baconul in cubulete de 4mm si-l prajim in 10 g de unt topit. Separat, amestecam bine smantana, ouale, cascavalul, condimentele si verdeturile.
Cand s-a copt, scoatem aluatul din cuptor, indepartam foaia de copt si pastaile, presaram baconul si adaugam compozitia de smantana, oua si cascaval
Quiche-ul Lorraine se coace in cuptorul incins la 175 °C, timp de 35 - 40 minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate si se serveste celor dragi.
Pofta buna!
Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco se serveste cald.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas ZepterPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii