Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se leaga cate 8 -10 fire.
Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se leaga cate 8 -10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel. Apa trebuie sa le cuprinda bine. Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet. Se scurg, se taie atele si se asaza pe un servet, pe farfurie.
Sparanghelul fiert se serveste cu maioneza sau cu unt topit si pesmet prajit. Sparanghelul fiert se poate servi si rece, cu sos tartar. Sosul se serveste separat, in sosiera.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii