Sparanghel fiert

Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se leaga cate 8 -10 fire.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg sparanghel
  • 2 l apa
  • sare
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar
  • 100 g ulei
  • sare
  • lamaie
  • sau 2 linguri unt
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare

Pentru sparangel fiert se alege sparanghel foarte proaspat. Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape. Se leaga cate 8 -10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel. Apa trebuie sa le cuprinda bine. Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet. Se scurg, se taie atele si se asaza pe un servet, pe farfurie.


Sparanghelul fiert se serveste cu maioneza sau cu unt topit si pesmet prajit. Sparanghelul fiert se poate servi si rece, cu sos tartar. Sosul se serveste separat, in sosiera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci