Paste si pizza

Reteta Linguine puttanesca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Fierbeti linguinele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, prajiti usturoiul, ardeii iuti rosii, tocate marunt in pr

ingrediente

   450 gr linguine uscate
   3 catei de usturoi
   2 - 3 ardei iuti
   rosii
   mici
   1lingurita de oregano uscat
   ulei de masline extravirgin
   2 conserve a cate 400 gr de rosii
   200 gr masline negre mari
   fara samburi
   150 gr capere
   12 fileuri de ansoa
   1 legatura de busuioc proaspat
   sare
   piper negru proaspat macinat

mod de preparare

Fierbeti linguinele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Intre timp, prajiti usturoiul, ardeii iuti rosii, tocate marunt in prealabil dar si oregano in putin ulei de masline, pana cand s-au inmuiat. Adaugati rosiile scurse si tocate marunt si lasati-le sa fiarba la foc mic. Mai puneti maslinele, caperele, ansoa si continuati sa fierbeti inca 4 sau 5 minute, pana veti obtine un sos de rosii cu o consistenta mai groasa. Luati vasul de pe foc, puneti linguinele scurse in aceasta compozitie si amestecati-le pana vor fi acoperite in intregime cu sos.

Rupeti busuiocul si puneti-l deasupra, asezonati si stropiti cu putin ulei de masline extravirgin de calitate superioara. Alte retete culinare:



Cartofi la cuptor

Conopida la cuptor

Ardei umpluti
Incearca si Pansotti
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguine puttanesca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.