Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda

Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda sunt acel gen de paste care nu necestia timp indelungat de preparare, dar care sunt delicioase si pot reprezenta un pranz consistent sau o cina satioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda

Ingrediente

  •  
  • - 250-300 gr pene tricolore
  • - 1 kg rosii
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 lingurita zahar brun
  • - sare
  • - fulgi de chili (optional)
  • - leurda dupa gust (eu am pus aprox 30 frunze)
  • - parmezan

Mod de preparare

Decojim rosiile (le punem in apa clocotita 3-4 minute, dupa care repede cu ele in apa rece cu gheata si astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline si adaugam usturoiul, lasam cateva minute (max 2) la calit dupa care adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu pana se evapora lichidul si incepe sa se ingroase sosul, acest procedeu la mine a durat in jur de 40-45 minute. Condimentam cu sare, zahar si fulgi de chili. Spalam bine leurda, o lasam la scurs si o taiem fasiute subtiri. Inainte cu 15 minute sa fie gata sosul adaugam si leurda taiata.
Penele le fierbem urmand instructiunile de pe ambalaj.

Pofta Buna!


Servim penele cu sosul pregatit si feliute subtiri de parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci