Paste si pizza

Penne alla Carbonara

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
leo postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun pe foc mediu intr-o tigaie eventual teflonata, uleiul si untul, se amesteca pina fuzioneaza, se adauga usturoiul si bacon-ul; dupa ce se rumene

ingrediente

   ulei dublu rafinat de masline (5-6 linguri)
   unt cit o nuca
   2 catei de usturoi taiati la jumatate pe lung
   100 g. bacon afumat taiat cubulete
   un ou intreg
   penne (pasta scurta striata)
   sare grunjoasa si apa pentru paste

mod de preparare

Se pun pe foc mediu intr-o tigaie eventual teflonata, uleiul si untul, se amesteca pina fuzioneaza, se adauga usturoiul si bacon-ul; dupa ce se rumeneste, usturoiul se scoate; odata rumenit bacon-ul, se stinge focul, se asteapta pin ce devine caldut si se rupe oul care se amesteca cu totul.

Pennele se pun intr-o oala cu apa abundenta si sarea grunjoasa (2-3 linguri), se fierb cca 12 min (sau al dente), se scurg de apa si se amesteca fierbinti cu sosul astfel incit oul se "fierbe" cu caldura pastelor. Se adauga piper pisat dupa gust.
Incearca si Linguine cu pancetta, ardei iute, moluste si vin alb
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla Carbonara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite