Paste si pizza

VIDEOReteta PIZZA calzone cu blat crocant

portii reteta 7 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 7m 
admin postat de
Postat pe: 16-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Pizza Calzone este una dintre cele mai iubite pizza. Cu Sunca, mozzarella si sos de rosii, de obicei are forma unui corn, dar George Toader, vicecampion European la pizza, te invata sa o faci in forma de triunghi. Vei vedea ca se umfla mai tare.

ingrediente

7 portii

INGREDINETE ALUAT Pizza (pentru 7 blaturi):
   Faina tip 000 – 1 kg
   Ulei de masline – 50 ml
   Sare – 25 g
   Drojdie USCATA – 7 g
   Apa – 600 ml
   Zahar – 10 g
INGREDIENTE TOPPING (1 PIZZA calzone):
   Mozzarella – 150 gr
   Sunca de praga – 100 gr
   Suc de rosii – 5 linguri

mod de preparare

Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.

Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framantam, timp de 7-8 minute. La final, unge aluatul cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.

Aluatul are nevoie de maturare, va putea fi folosit pentru pizza abia dupa 26 de ore. Aveti 2 optiuni: fie bagati aluatul direct la frigider cu o folie deasupra, dupa 24 de h il scoateti, il impartiti in 7 bucati si il lasati 2 ore la dospit intr-un loc cald si apoi faceti pizza. Fie il portionati direct, il lasati 2 ore sa creasca si apoi bagati fiecare palina intr-o punga si le bagati la frigider pentru 24 h. Apoi puteti intinde direct aluatul sa faceti pizza.

Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, pentru a nu provoca balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte.

Prepara sosul de rosii blendand rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.

Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet. Aluatul de pizza calzone e mult mai subtire de aceea cantitatea de aluat ajunge pentru 7 pizza.

Pune in mijlocul aluatului 150 gr de mozzarella, 3 linguri de sos de rosii si 100 gr sunca de praga. Apuca aluatul din 3 parti egal distantate si ridica-l si uneste varfurile. Inchide fiecare latura. Unge cu putin sos de rosii.

Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune pizza in tava si lasa-o la cuptor 7 minute la 220 grade.


Pofta buna!



Incearca si Pizza cu rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA calzone cu blat crocant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.