Pizza Calzone este una dintre cele mai iubite pizza. Cu Sunca, mozzarella si sos de rosii, de obicei are forma unui corn, dar George Toader, vicecampion European la pizza, te invata sa o faci in forma de triunghi. Vei vedea ca se umfla mai tare.
Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.
Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framantam, timp de 7-8 minute. La final, unge aluatul cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.
Aluatul are nevoie de maturare, va putea fi folosit pentru pizza abia dupa 26 de ore. Aveti 2 optiuni: fie bagati aluatul direct la frigider cu o folie deasupra, dupa 24 de h il scoateti, il impartiti in 7 bucati si il lasati 2 ore la dospit intr-un loc cald si apoi faceti pizza. Fie il portionati direct, il lasati 2 ore sa creasca si apoi bagati fiecare palina intr-o punga si le bagati la frigider pentru 24 h. Apoi puteti intinde direct aluatul sa faceti pizza.
Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, pentru a nu provoca balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte.
Prepara sosul de rosii blendand rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.
Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet. Aluatul de pizza calzone e mult mai subtire de aceea cantitatea de aluat ajunge pentru 7 pizza.
Pune in mijlocul aluatului 150 gr de mozzarella, 3 linguri de sos de rosii si 100 gr sunca de praga. Apuca aluatul din 3 parti egal distantate si ridica-l si uneste varfurile. Inchide fiecare latura. Unge cu putin sos de rosii.
Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune pizza in tava si lasa-o la cuptor 7 minute la 220 grade.
Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii