Pizza cu piept de pui si sunca

Aluatul de pizza se face aproape ca si un aluat de paine. Faina se amesteca cu drojdie, sare, zahar si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si ul

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu piept de pui si sunca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 5 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte
  • Topping:
  • 1/2 piept de pui
  • 4 felii sunca
  • masline
  • ketchup facut in casa
  • cascaval
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul de pizza se face aproape ca si un aluat de paine. Faina se amesteca cu drojdie, sare, zahar si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si uleiul. Se framanta un aluat care se lasa la dospit 30 min, la loc calduros.

Topping:

Pieptul de pui se taie bucati si se pune intr-o tava cu putin ulei. Se adauga sare, piper, boia si usturoi granulat si se rumenesc putin. Din aluat se intinde o foaie subtire,se pune intr-o tava de tarta si se ridica o bordura de aluat. Blatul se unge cu ketchup, se repartizeaza sunca taiata fasii, maslinele si pieptul de pui. Smantana se amesteca cu oul batut, sare si piper si se toarna peste blat si deasupra se rade cascaval. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu pana se rumeneste cascavalul.


Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci