Se caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert intr-o oala mai mare, imp
Se caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert intr-o oala mai mare, impreuna cu morcovul taiat mare, cartofii curatati si taiati bucati, usturoiul, rosiile bine coapte, rupte in bucati si sarea. Se fierbe cu vasul acoperit. Cind legumele sint bine fierte, se trec prin sita si crema obtinuta se mai da in citeva clocote.
Inainte de a se servi se adauga fasolea verde fiarta separat si taiata bucati mici, putin unt proaspat si patrunjel verde tocat

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii