Doar bunica mea mai pregatea asa deliciu.
Se curata prazul si se pune la undit,se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor,oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata,amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
Se pune intr-o oala apa la fiert,sa tot fie o jumatate de oala cu apa si cand apa clocoteste se opreste focul si se pun frunzele de vie si de potbal,se amesteca usor cu o lingura si se lasa sa se patrunda.
Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa soarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoateam semintele si lasam miez cam asa de 1 cm.
Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor,dupa rulare indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute tocam bacon si presuram deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii