Pentru a prepara aceasta reteta de tarta cu miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, ulei de masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, oua, vin, lamaie, usturoi, patrunjel, seminte de susan, smantana.
Faina se pune intr-un castron si se adauga untul taiat bucatele, uleiul, galbenusul, sare si 3 linguri de apa. Ingredientele se amesteca pana se formeaza un aluat elastic. Se ia carnea de miel si se pune la rumenit in ulei, taiata cubulete. Se adauga usturoiul, se sareaza, se pipereaza iar apoi se stinge cu vin. Se lasa la inabusit cam 20 de minute, apoi se adauga feniculul taiat felii, se toarna 200 ml apa si se tine la foc mic inca 20 de minute.
Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga sucul de lamaie si se toarna acest sos peste amestecul de carne. Din 2/3 aluat se intinde o foaie astfel incat sa se tapeteze cu ea o forma rotunda. Se inteapa din loc in loc. Se toarna peste aluat umplutura, iar deasupra se pune smantana, se presara seminte de susan si din restul de aluat se fac fasii pentru grilaj. Se coace la foc potrivit 90 de minute.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Papanasi fierti
Pulpe de pui la cuptor
Mancare de mazare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii