Tocanita de porc cu cartofi

O tocanita foarte gustoasa, consistenta si usor de gatit... o mancare ca la mama acasa.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de porc cu cartofi

Ingrediente

  • 750 g pulpa de porc
  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • o frunza de dafin
  • boia iute
  • Cimbru
  • piper
  • sare
  • o lingura untura solida
  • 2 linguri pasta de ardei (preparata in casa)
  • ardei rosu si verde (am folosit congelat)
  • marar verde

Mod de preparare

Spalam carnea, o zvantam si o taiem cubulete. O punem intr-o cratita la calit in untura incinsa. Cand se rumeneste adaugam ceapa si o lasam 2-3 minute sa se inmoaie. Punem ardeiul si morcovul, le calim cateva minute impreuna, adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba acoperit cu capac, cca 45 de minute. Daca este nevoie mai adaugam apa fierbinte. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cartofii taiati bucati mai mari, pasta de ardei, condimentele si frunza de dafin. Potrivim gustul de sare apoi dam cratita la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. La sfarsit adaugam maraul tocat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci