Faina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna peste faina apoi se framant
Faina, ouale, sarea si laptele praf se pun intr-un bol mare.Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut si se toarna peste faina apoi se framanta. Apoi se adauga treptat si uleiul. Se lasa la crescut cam o jumatate de ora, dupa care se intinde o foaie pe care se pun maslinele scurse bine, dupa care se ruleaza. Pentru o paine se fac 2 bucati care la randul lor se rasucesc, se pun in tava si se lasa la crescut cam 30 de minute la loc caldut. Dupa ce a crescut, se unge usor cu ou batut bine si se presara mac. Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Cand sunt gata se scot si imediat se ung cu apa, zahar si un pic de ulei, apoi se invelesc si se lasa la racit.
Se serveste felii, cu unt, crema de branza sau prajita si cu salata.
Alte retete de paine recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock PotPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii