Chifle cu aroma de toamna!
Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Umplutura: Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite. Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta. Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate. Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute. Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc. Din aceste cantitati mi-au iesit iesit peste 20 de bucati.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii