Preparate dulci

VIDEOPasca impletita cu aluat de cozonac

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 60m 
gatire reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 05-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Pasca cu aluat de cozonac si clasica umplutura de branza de vaci, stafide si vanilie, este un deliciu garantat!

ingrediente

8 portii

Pentru aluat ai nevoie de:
   250 ml lapte caldut
   o jumatate lingurita de sare
   100 g unt topit
   1 ou intreg + 2 galbenusuri
   550 g faina
   120 g zahar brun
   o lingurita coaja rasa de lamaie
   o lingurita coaja rasa de portocala
   o lingurita esenta de rom
   un cubulet de 25 gr drojdie proaspata
Pentru umplutura:
   500 gr branza grasa de vaci
   100 gr smantana grasa
   150 gr stafide hidratate in 2 linguri de vanilie
   4 oua
   50 gr zahar brun
   coaja rasa de la o lamaie
   2 linguri zeama de lamaie
   2 linguri de gris
Pentru uns ai nevoie de:
   un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte
   2 linguri de zahar pentru presarat deasupra

mod de preparare

Pentru aluatul de cozonac eu voi pune ingredientele la framantat intr-un robot de bucatarie, dar poti framanta si cu mana!



Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si lasa maiaua la dospit 10-15 minute. Pune in vasul robotului untul topit, ouale batute, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie si de portocala si esenta de rom. Amesteca-le putin, apoi pune maiaua si faina si lasa la framantat cam 15 minute, pana aluatul este elastic. Acopera vasul cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.



Intre timp, pregateste umplutura: mixeaza ouale cu zaharul si amesteca-le apoi cu branza de vaci si smantana. Adauga si restul ingredientelor: stafidele inmuiate in vanilie, coaja si zeama de lamaie si grisul. Omogenizeaza bine compozitia si las-o deoparte.



Presara faina pe masa si rastoarna aluatul. Imparte-l in doua: o treime pentru baza si doua treimi pentru impletiturile de pe margine. Intinde o foaie rotunda pe o hartie de copt si transfera aluatul intr-o tava, apoi rastoarna umplutura. Taie marginile aluatului care depasesc tava. Restul aluatului modeleaza-l in bastonase lungi si impleste-le cate trei, formand astfel decorul. Pune de jur imprejurul tavii prima impletitura, apoi celelalte doua pune-le deasupra in forma de cruce.



Acopera pasca cu un prosop si mai las-o sa se odihneasca 20 de minute, apoi unge marginile cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si presara zahar deasupra. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa pasca sa se coaca aproximativ 30-35 de minute, pana se rumeneste deasupra si branza este inchegata bine.



Scoate-o din cuptor si lasa-o putin la racit in tava, apoi transfer-o pe un gratar cu tot cu hartia de copt si las-o sa se raceasca. Pofta buna!

Incearca si Placinte cu branza si mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca impletita cu aluat de cozonac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci
bucataras tv

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite