Placinta cu dovleac

Parfumata, pufoasa, nemaipomenita servita calda in zilele reci de iarna

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 100 gr. zahar pentru aluat
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 2 kg de dovleac pentru placinta
  • scortisoara
  • nucsoara
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul, laptele si untul topit. Faina se pune intr-un vas impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga apoi compozitia cu oua si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se mai framanta putin aluatul dospit si se imparte in 3 bucati, pentru 3 placinte.

Dovleacul taiat cubulete se caleste impreuna cu 100 de gr. zahar, scortisoara si nucsoara pana se inmoaie.

Se intinde pe rand cate o foaie de aluat pe masa de lucru, se pune compozitia de dovleac, pe lung, se intorc capetele si se ruleaza.

Se aseaza placintele intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde.

Se pot face si cu gutui, sunt la fel de gustoase si aromate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise