Placinta impletita

Placinta impletita se poate pregati cu mere sau afine, cu visine, ca si o placinta cu fructe la cuptor. Este delicioasa si aspectuoasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta impletita

Ingrediente

  • Ingredientele ptr o placinta - eu am facut 2. asa ca am dublat cantitatile; (o sa va dau cantitatile din revista si specificarile lor)
  • 300g sau 3 cups faina
  • 50g sau 1/4 cup zahar
  • 1 plic ((7g) drojdie uscata cu agent foarte rapid de crestere (quick-rise yeast) - mama a folosit si drojdie uscata normala si a iesit si asa;
  • 120 ml sau 1/2 cup lapte
  • 115g sau 1/2 cup margarina sau unt
  • 60 ml sau 1/4 cup apa
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare;
  • 4 - 5 mere

Mod de preparare

Se pun 200 g din cantitatea de faina intr-un vas cu zaharul drojdia si sarea si se amesteca bine. Separat, punem la foc mic laptele cu apa si grasimea (untul sau margarina, eu am pus margarina de 2 feluri ca nu aveam suficienta prin casa) Si se incalzeste pana se topeste margarina dar nu mai fierbinte de 50 - 54 C (120-130 F) ca sa nu distrugem drojdia. Se adauga acest lichid caldut peste ingredientele uscate. Si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga oul si restul de faina si se amesteca pana se omogenizeaza si se da forma rotunda. Aici in revista e specificat : Nu framantati aluatul si eu nu am framantat.

Mama cand a facut si ea placinta nu a citit cu atentie si a framantat 2-3 minute. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Daca folositi drojdie normala lasati putin mai mult timp 20-25 min, va orientati voi.

In acest timp pregatiti umplutura cu care vreti sa umpleti placinta. In carte era o reteta de cream cheese dar eu am modificat-o putin. Si cealalta placinta ca eu am facut 2 am umplut-o cu mere.

Umplutura de mere:

4-5 mere le-am taiat cubulete mici si le-am pus la calit cu o lingura de unt, zahar si scortisoara daca vreti. pana s-au inmuiat si a scazut lichidul. Acum puteti sa scurgeti excesul de lichid si sa lasati sa se racoreasca merele sau sa adaugati o lingura cu varf de amidon si sa mai lasati putin pe foc cum mi-a trecut mie prin cap in acel moment ca nu ma induram sa arunc bunatate de zeama de mere naturale. Am lasat sa se racoreasca.

Acum sa trecem la modelat placinta.

Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara, putin mai groasa spre centru. Se pune umplutura pe mijocul foii si se cresteaza pe margini cam asa: Si se incepe impletitul. Si gata! Se transfera in tava de copt.

Aici vreau sa mentionez ca am avut o problema la una din placinte si anume la cea cu blueberry filling. Cand am transferat-o a inceput sa curga siropul de blueberry prin impletituri ca era in stare destul de lichida. I-am venit eu de hac cumva. De aceea va sfatuiesc sa puneti un gem sau o dulceata mai teapana. La placinta cu mere, mai cu experimentata deja am lasat si foaia de copt dedesubt cand am modelat-o asa ca atunci cand am transferat-o am luat-o de aripi (foaia de copt) si a fost mai usor drumul si fara peripetii. Buun! Apoi am dat tava la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 45 minute dar verificati ca nu sunt sigura.

Reteta de placinta impletita cu fructe a fost propusa de Leea pe forum culinar.


Lasati placinta impletita cu fructe sa se raceasca putin dupa care o puteti servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

M-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...

Desert prajitura desteapta cu ciocolata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!