Placinta impletita cu mere si stafide

Oana face azi o placinta cu mere impletita… si deja miroase in toata bucataria a scortisoara mere coapte si stafide.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Aluat:
  • 550-600g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 sfert de lingurita sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • Umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri stafide hidratate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ou pentru uns placinta

Mod de preparare

Pasii de preparare:

• Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

• Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc.

• Unge un castron mai mare cu putin ulei, pune aluatul, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.

• Intre timp, pregateste umplutura: Curata merele de coaja, scoate-le cotoarele, taie-le cubulete si pune-le intr-o craticioara.

• Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa nu isi schimbe culoarea. Adauga zaharul si amidonul si pune-le pe foc potrivit pana se topeste zaharul.

• Lasa merele sa se raceasca putin si adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Umplutura este gata, cremoasa si aromata.

• Cand aluatul a crescut, scoate-l pe masa presarata cu faina si il imparte-l in doua.

• Intindem o foaie dreptunghiulara si cu un cutit bine ascutit taiem oblic lateralele aluatului

• Punem jumatate de umplutura pe prima foaie si impleteste deasupra! Fa la fel cu a doua bucata de aluat.

• Pune placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le apoi cu ou batut, ca sa prinda o crusta frumoasa si aurie.

• Placintele va sta la cuptor, la 180 de grade, cam 30-40 de minute

• Lasati-le putin la racit si pudrati-le cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci