Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile cu scortisoara sau cinammons rolls, atat de parfumate si imbracate in glazura cremoasa, cu gust de vanilie.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 240 ml lapte
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • o jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 550 g faina
  • un pliculet de 7 g de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 150 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • In plus, mai ai nevoie de un ou pentru uns rulourile

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului eu voi folosi un robot de bucatarie, ca sa mearga treaba mai repede, dar se poate framanta si cu mana, bineinteles. Adauga peste drojdia uscata putin lapte cald, o lingura de zahar si una de faina si lasa-le sa se dospeasca 10 minute. Pune in vasul robotului restul de lapte caldut, ouale batute, untul topit, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom si amesteca-le putin. Adauga deasupra maiaua si faina, putin cate putin si porneste robotul la viteza mica. Lasa-l sa mearga 10 minute, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi opreste-l si lasa-l sa se odihneasca 10 minute. Porneste apoi pentru inca 10 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa se dospeasca o ora.



Pentru umplutura, amesteca untul moale cu zaharul si scortisoara. Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Unge aluatul cu umplutura de unt si zahar, apoi ruleaza-l pe lungime si taie bucati de 2 cm. Pune rulourile cu fata in sus intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-le sa creasca 15-20 de minute. Unge-le apoi cu oul batut si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le 30 de minute, pana se rumenesc deasupra.



Intre timp prepara glazura: Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin, pana compozitia devine omogena. Pune la final vanilia si scortisoara. Scoate tava din cuptor, lasa rulourile putin la racit si pune deasupra glazura. Arata minunat si te asigur ca sunt tare gustoase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Snitel parizian din piept de pui
Bucataras.RO

Snitel parizian din piept de pui

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel...

Snitel parizian din piept de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola