Preparate sarate

Reteta Suberek

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 20m 
ani67 postat de
Postat pe: 01-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice! usor de preparat!

ingrediente

6 portii

   cca. 800 g faina
   un praf de sare
   10 g drojdie proaspata
   250-300 ml apa calduta
   2 cepe mari uscate
   un praf de ameste de condimente (maghiran, coriandru, cimbrisor, dafin)
   un praf de menta uscata
   sare
   piper
   ulei pentru prajit
   300 g carne tocata de curcan

mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare, care sa nu se lipeasca de degete, care se acopera cu un prosopel si se lasa sa se odihneasca cca. 20 de minute. Intre timp, noi tocam ceapa marunt si o calim putin in ulei incins, adaugam si carnea tocata, si amestecam usor pana ce carnea se strange si dispare tot lichidul lasat de ea. Se potriveste de sare, se da un praf mare de piper negru macinat si se condimenteaza totul, apoi se lasa sa se raceasca. Din aluatul crescut, pe o planseta de lucru data cu faina, intindem foi subtiri, cu diametrul de 10-15 cm, in functie de marimea tigaii, asemenea unor clatite. Pe jumatate de foaie, se intinde cate o lingura varfuita de umplutura de carne, apoi se pliaza cealalta jumatate, cu care se vine deasupra si se preseaza bine margine cu o furculita, sa nu curga carne in timpul prajirii. Se prajesc un ulei incins, ulei care sa aiba cam 2 cm (inaltime) in tigaie, pe ambele fete, apoi se scot pe hartie absorbanta, se elimina surplusul de ulei, apoi se baga intr-un castron care se acopera cu un capac pentru a se aburi. Se servesc calde, simple sau cu un iaurt rece. Pofta buna!
Incearca si Spanac in foietaj
Daca ti-a placut reteta noastra "Suberek" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.