Paine integrala de casa umpluta cu masline si branza

Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda. Iar acum o poti face pe cea mai buna chiar la tine in bucatarie, dand diminetilor o aroma mai placuta. Painea integrala de casa umpluta cu masline si branza, cu coaja crocanta si pufoasa in interior, este usor de facut si se potriveste perfect pentru micul dejun, alaturi de o cana cu lapte batut!

Portii
1
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220 ml apa calduta,
  • 150 ml lapte batut,
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui,
  • 1 lingurita si jumatate cu sare,
  • 1 lingurita si jumatate cu zahar,
  • 500 g faina de grau integrala,
  • 100 g faina de grau tip 650
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 100 gr rondele de masline negre
  • 200 gr telemea maturata
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 fire de ceapa verde
  • putin piper proaspat rasnit
  • un ou
  • 1 lingurita oregano uscat
  • In plus, mai ai nevoie de un ou pentru uns painea si doua linguri de mix de seminte pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Incepe mai intai cu aluatul, pentru ca va trebui lasat la dospit. Mai intai pune zaharul peste drojdie si freaca bine pana amestecul devine lichid. Dilueaza cu putina apa calduta si toarn-o in castronul cu faina alba amestecata cu cea integrala. Las-o sa se odihneasca 10 minute, apoi adauga uleiul si sarea.



Pune restul de apa calduta si laptele batut, putin cate putin si framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si este elastic. Daca mai este nevoie, poti sa mai presari deasupra putina faina. Lasa aluatul sa creasca, acoperit cu un prosop si pune-l intr-un loc cald.



Intre timp, pregateste umplutura: da pe razatoarea cu ochiuri mici telemeaua si cascavalul. Adauga rondelele de masline si ceapa verde taiata marunt. Pune putin piper, oregano uscat si oul batut, apoi amesteca bine compozitia. Cand aluatul a crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde doua foi dreptunghiulare cam de 1 cm grosime si pune deasupra compozitia de branza. Ruleaza apoi pe lungime cele doua foi si rasuceste-le intre ele.



Pune painea intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt, acoper-o din nou cu un prosop si mai lasa-o sa creasca jumatate de ora. La final, unge painea cu oul batut si presara deasupra mixul de seminte. Pune in cuptor un vas cu apa si seteaza-l la 200 de grade. Aburul format in cuptor va face coaja painii crocanta! Cand a atins temperatura dorita, pune painea in cuptor si las-o 25-30 de minute, pana devine aurie.



Scoate-o apoi pe un grilaj si las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai felii.



Mirosul este imbietor si abia astept sa incerc o felie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Supa crema din legume verzi
2
Supe de legume

Supa crema din legume verzi

Sanatatea in farfurie!

Supa crema din legume verzi
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Supa crema de conopida
4
Supe de legume

Supa crema de conopida

O reteta rapida, usoara, hranitoare, ideala pentru serile reci de iarna

Supa crema de conopida
Chiftele de cartofi cu dovlecel
5
Mancaruri cu legume

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Parteneri
Prajitura Carpati
Bucataras.RO

Prajitura Carpati

Bunatati pentru colindatori Prajitura Carpati este una dintre prajiturile care erau prezente pe masa in zilele de sarbatoare...

Prajitura Carpati
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga