Crostini cu spanac si iaurt

Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie un pic. Se stinge cu lapt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 felii mici de paine prajita
  • 700 gr spanac proaspat
  • 200 gr iaurt grecesc rece
  • 3 fire de usturoi
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 lingurite miez de nuca maruntit
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie un pic. Se stinge cu lapte dulce. Coditele de la ceapa tocate si frunzele de spanac, spalate una cate una, se arunca asa cum sunt in tigaie. Se pune repede un capac deasupra. Se lasa 2-3 minute, timp in care frunzele de spanac "se sting". Se ia capacul, se pune miezul de nuca maruntit bine si se prajeste tot amestecul. Intr-un blender, se pune iaurtul si se amesteca bine de tot cu coditele de usturoi. Pe fiecare felie de paine se face un cuib din spanac iar in mijloc se pune o lingurita de iaurt cu usturoi.


Se servesc la temperatura camerei sau cu spanacul caldut si cu iaurtul rece.

Alte aperitive:

Chiftele Placinta cu spanac si ou Oua umplute cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori