Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post… buna de te lingi pe degete
mod de preparare
Blat: intr-un castron punem faina, cacaoa, zaharul, nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare.Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de asamblare o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura ,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.
Incearca si Prajitura de mere cu lamaie si scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe