Dulciuri

Reteta Prajitura Boema de post

portii reteta 24 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 45m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 22-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu gem si nuca (de post)"
 
Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post… buna de te lingi pe degete

ingrediente

24 portii

Blat:
   450 g faina
   200 g zahar
   50 g de cacao
   200 g miez de nuca
   500 ml apa
   100 ml ulei
   2 lgt bicarbonat de sodiu
   4 lg cu varf gem de capsuni
   un praf de sare
Sirop:
   200 g zahar
   400 ml apa
   o lingura cacao
   50 g Margarina
   o sticluta esenta de rom
Glazura:
   2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
Crema:
   100 g ciocolata de post
   200 ml frisca vegetala
Décor:
   300 ml frisca vegetala

mod de preparare

Blat: intr-un castron punem faina, cacaoa, zaharul, nuca(150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare.Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava(22x32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute.Dam deoparte ,adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele.Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte).Inainte de asamblare o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou.Glazuram fiecare bucata in parte.Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura .Dupa ce s-a intarit glazura ,cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.
Incearca si Tarta cu nuca si dulceata de visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.