Dulciuri

Reteta Prajitura de post cu bulion si crema de ananas

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 1h 
Merisor postat de
Postat pe: 17-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu iaurt si capsuni la Blenderul Oster- reteta video"
 
Am incercat o alta varianta a celebrei prajituri de post modificand atat aluatul cat si crema. A iesit o bunatate!

ingrediente

20 portii

   5 linguri bulion
   10 linguri apa
   15 linguri ulei
   100 gr zahar
   700 gr faina
   1 plic praf de copt
   1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
   1 lingura otet de mere
   1 varf cutit sare
Pentru crema:
   1200 ml apa
   1 lingura ulei de masline
   250 gr gris
   2 linguri faina
   450 gr compot de ananas(doar fructele)
   125 gr zahar
   1 varf cutit sare
   400 gr gem de prune cu miez de nuca

mod de preparare

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Este bine sa folosim bulion facut in casa, fara consevanti. Vom obtine un aluat nu foarte tare si usor lipicios, dar nu ne vom speria, pentru ca il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute, acoperit cu o folie si vom observa ca nu va mai fi lipicios. Dupa ce am lasat aluatul la odihnit, il impartim in patru parti egale. Infainam usor masa de lucru si sucitorul de aluaturi si intindem fiecare parte de aluat in cate o foaie cat dimensiunea tavii. Rulam foaia pe sucitor si o transferam pe tava unsa usor cu putin ulei. Coacem fiecare foaie cate 3-5 minute in cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Pentru crema, amestecam grisul cu faina si zaharul si le diluam cu putina apa rece. Adaugam si putina sare, uleiul si restul de apa si fierbem crema la foc mediu, mestecand continuu, pana cand se ingroasa mai mult decat o budinca si incepe sa faca basicute. Dam crema la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta la suprafata. Scurgem bucatile de ananas si le trecem prin blender, apoi incorporam piureul rezultat in crema rece, adaugand cate putin si mixand pana se omogenizeaza. Asezam hartie de copt in tava pe care am copt foile si punem prima foaie. Intindem peste ea jumatate din crema, o acoperim cu a doua foaie si o presam usor, apoi intindem gemul de prune cu nuca, asezam urmatoarea foaie peste el, la fel presam usor foaia si intindem restul de crema, culminand cu ultima foaie de aluat. Acoperim prajitura cu o folie, asezam peste ea o greutate si o dam la rece de pe o zi pe alta sau cel putin 4-5 ore, pentru a o putea portiona frumos. Eu am taiat decat marginile in aceeasi zi, pentru pofticiosi :) TIPS-URI Se poate pune gem de orice fel, noua ne place in mod deosebit gemul de prune cu miez de nuca in el. Daca se doreste crema mai spumoasa, se va adauga margarina, dupa ce crema se raceste, eu in ultimul timp nu am mai folosit margarina. Se pot adauga arome dupa gust, vanilie, rom, eu nu am pus pentru ca am vrut sa predomine gustul de ananas.
Incearca si Briose cu gem de piersici de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu bulion si crema de ananas" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.